top of page

Het is weer tijd om de bomen te snoeien

De frequentie van snoeien hangt af van verschillende factoren, waaronder het type boom, de groeisnelheid, de gezondheidstoestand en het gewenste doel van de snoei. Over het algemeen zijn hier wat richtlijnen:

Jaarlijkse inspectie: Het is een goed idee om jaarlijks je bomen te inspecteren op dode, beschadigde of zieke takken, ongeacht het seizoen. Deze takken moeten onmiddellijk worden verwijderd om de gezondheid van de boom te behouden.

Regelmatig onderhoud: Voor veel bomen is regelmatig snoeien nodig om een goede structuur en vorm te behouden. Jonge bomen kunnen vaker moeten worden gesnoeid om een goede ontwikkeling te bevorderen, terwijl oudere bomen misschien minder vaak snoei nodig hebben, maar nog steeds regelmatig moeten worden geïnspecteerd.

Seizoensgebonden snoei: Afhankelijk van het type boom en het doel van de snoei, kunnen sommige bomen jaarlijks worden gesnoeid tijdens specifieke seizoenen, zoals de late winter of vroege lente voor de meeste loofbomen, of na de bloei voor bloeiende bomen.

Stormschade: Als je boom schade heeft opgelopen door een storm of harde wind, kan het nodig zijn om ongeacht het seizoen snoeiwerk uit te voeren om gevaarlijke takken te verwijderen en verdere schade te voorkomen.

Het is belangrijk om te onthouden dat snoeien altijd met zorg moet worden gedaan en dat overmatig snoeien schadelijk kan zijn voor de gezondheid van de boom. Als je twijfelt over wanneer en hoe je moet snoeien, raadpleeg dan een van onze professionals.

bottom of page