top of page
spring-pruning-roses-in-the-garden-gardener-s-han-2022-02-02-03-49-59-utc.jpg

Over ons

Mijn naam is Leendert Merbis. Ik ben 31 jaar en heb al meer dan 13 jaar ervaring als hovenier. Daarnaast heb ik enige tijd als leidinggevende gewerkt in meerdere tuincentra. In mijn jaren als hovenier ben ik steeds meer waarde gaan hechten aan de verschillende soorten planten en bloemen. Wat betreft smaak en stijl spreken de ontwerpen van Piet Oudolf mij erg aan. 


Ik vind het belangrijk om de bijen en vlinders weer zoveel mogelijk terug te halen in de tuinen. Samen met mijn vrouw (doktersassistente van beroep) ben ik gaan kijken hoe we groen en gezondheid kunnen combineren. In de huisartsenpraktijk waar mijn vrouw werkt houden ze zich veel bezig met positieve gezondheid. 

 

Positieve gezondheid is een benadering van gezondheid die zich richt op het versterken van positieve aspecten van het leven en niet alleen op het behandelen van ziekte of aandoeningen. Het gaat erom mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen en te bouwen op hun sterkte en positieve eigenschappen. 

 

Een tuin kan een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van positieve gezondheid. Door te tuinieren kun je actief bezig zijn met iets waar je plezier in hebt, kun je verbinding maken met de natuur en kun je tijd doorbrengen in frisse lucht. Dit kan helpen bij het verbeteren van je fysieke en mentale gezondheid.

 

Onderstaand even een overzicht van de voordelen van een groene tuin : 

 

  • Verbetering van de luchtkwaliteit: Bomen en planten zuiveren de lucht en verminderen de concentratie van schadelijke stoffen, waardoor de luchtkwaliteit verbetert.

  • Stressvermindering: Het zijn in de natuur en het kijken naar groene planten kan helpen stress te verminderen en de stemming te verbeteren.

  • Fysieke activiteit: Een tuin biedt de mogelijkheid om buiten te bewegen en te tuinieren, wat bijdraagt aan de fysieke gezondheid.

  • Verbetering van het humeur: Het werken in de tuin en het omgaan met planten kan een positieve impact hebben op het humeur en het gevoel van welzijn.

  • Contact met de natuur: Door in de tuin te zijn, kun je de natuur beter waarnemen en ervaren, wat zowel mentaal als fysiek kan helpen bij het verminderen van stress.

  • Het is echter belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en dat niet iedereen dezelfde ervaring zal hebben met een groene tuin. Het is belangrijk om te onderzoeken of dit bij jou past en of het een positieve impact heeft op jouw gezondheid.

Graag ga ik dan ook met u in gesprek om u te helpen van uw tuin weer een fijne, sfeervolle omgeving te maken.

gardener-in-newly-build-backyard-garden-2022-12-16-11-44-55-utc.jpeg

Aanleg

Groen in Style is naast zijn groenspecialisme ook goed in het aanleggen van tuinen. Uiteraard moet het een totaalplaatje worden en hoort er ook de mogelijkheid bij om uw terras te vervangen of uw gehele tuin te veranderen.

Tuinpad

Onderhoud

Bij Groen in Style kunt u kiezen voor een onderhoudsbeurt, een onderhoudscontract, of een totale tuinverzorging.

beautiful-garden-with-blooming-trees-during-spring-2021-08-27-16-21-08-utc.jpg
bottom of page