top of page

Help de bijen en de vlinders !

Wat een geweldig initiatief! Het is erg belangrijk om de tuin aantrekkelijk te maken voor bijen en vlinders, omdat ze essentiële bestuivers zijn voor planten en bijdragen aan de biodiversiteit. Hier zijn een aantal suggesties om de tuin weer fijn te maken voor bijen en vlinders:

Laat ons bloemen planten: wij kiezen bloemen die rijk zijn aan nectar en stuifmeel, zoals lavendel, zonnebloemen, klaprozen, vlinderstruiken en korenbloemen. Deze bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders en bieden voedselbronnen gedurende het hele seizoen.

Laat ons waterbronnen Creëren, kleine, ondiepe plekjes met water waar bijen en vlinders kunnen drinken en zich kunnen verfrissen. We voegen wat stenen of drijvende takjes toe, zodat ze een plek hebben om op te landen.

We gebruiken nooit pesticiden: Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor bijen en vlinders. Wij kiezen voor natuurlijke alternatieven. Op die manier zorg je ervoor dat de tuin veilig is voor deze belangrijke insecten.

Laat ons schuilplaatsen bieden, zoals insectenhotels, stapels houtblokken of struikgewas. Deze bieden beschutting en nestelplekken voor bijen en vlinders.

Mogen we een vlinderstruik planten ? Vlinderstruiken (Buddleja) zijn bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders. Ze hebben nectarrijke bloemen en komen in verschillende kleuren. Een vlinderstruik in de tuin zal zeker veel vlinders aantrekken.
Mogen wij een bloemenweide maken ? Overweeg om een deel van de tuin om te zetten in een bloemenweide. Door inheemse bloemen te zaaien die geschikt zijn voor bijen en vlinders. Dit creëert een natuurlijke habitat waar ze van kunnen profiteren.

Wees geduldig en observeer: Neem de tijd om te genieten van de natuurlijke schoonheid in je tuin. Observeer welke bijen en vlinders erop afkomen en welke planten ze verkiezen. Dit kan je helpen om je tuin verder aan te passen en nog aantrekkelijker te maken voor deze insecten.

Door samen te werken en deze stappen te volgen, kunnen we de tuin weer fijn maken voor bijen en vlinders. Geniet van het zien van deze prachtige wezens in je tuin en de positieve impact die je hebt op het behoud van de biodiversiteit!


bottom of page